Musik- og Litteraturlørdag

Arrangementet er blevet aflyst
Forlaget Fjorden

Musik- og Litteraturlørdag

473 473 folk har set dette arrangement.

 

Arrangementet er aflyst pga. Covid-19 restriktionerne.

Musik- og litteraturlørdag sætter fokus på: Mænd i krise – og med lommerne fulde af drømme.

Centralt for alle aftenens indslag er oplevelsen af krise. Den kan være udløst af død, tungsind, meningstab, en 40 årig fødselsdag eller af en trang til at bryde ud af hamsterhjulet – Ud af “slumreland” og ind i en mere levet verden hvor sanserne og følelserne genoplives. Måske opnår publikum en regulær katarsis når de spejler sig i de optrædende kunstneres fortællinger. Mindre kan nok også gøre det – måske er det nok at forlade arrangementet med et par tanker om eget liv og en oplevelse rigere.

Forfatter og beatpoet Claus Høxbroe optræder som konferencier og guider publikum igennem en aften med indslag fra litteraturen og musikken.

Musiker og konservatorieuddannet klassisk guitarist Per Worm åbner arrangementet med sit melankolske og charmerende lyriske univers.

De to forfattere Mikkel Mosen (Ud af Slumreland) og Jannik Landt Fogt (Elektrisk blå som et 80’er digt) læser op fra deres værker og fortæller om arbejdet og omstændighederne bag deres bøger. Begge bøger handler om mænd i kriser, og derfor vil forfatterne også fortælle om egne kriser, og om både fordele og ulemperne ved at gå efter sine drømme.

Bandet SÅRBAR slutter aftenen af med en blanding af akustiske indslag og støjperler.

Du kan følge arrangementet på Facebook og købe billet på forlagets hjemmeside.

Program

17:50
Dørene åbner og der er tid til at få en øl

18:00 – 19:00
Konferencier Claus Høxbroe byder velkommen og Per Worm går på scenen og tryllebinder publikum med sit melankolske og charmerende musiske univers.

19:00 – 19:20
Pause og bar

19:20 – 20:20
Mikkel Mosen og Jannik Landt Fogt indtager scenen. De to forfattere fortæller om deres livskriser, om deres arbejde med deres to værker og om både fordele og ulemper ved at gå efter drømmene. Forfatterne læser også enkelte passager op fra deres værker og tager imod spørgsmål fra salen.

20:20 – 20:40
Pause og bar (og mulighed for at købe signerede bøger)

20:40 – 21:40
Trioen SÅRBAR går på scenen og leverer akustiske indslag og støjperler.

22:00
Arrangementet lukker og slukker.

Arrangementet er arrangeret af Forlaget Fjorden i samarbejde med Jyderup Musikforening og med støtte fra Statens Kunstfond.

Billetter vil snart blive sat til salg på forlagets hjemmeside.

Grundet Covid-19 situationen, vil der kun blive sat få billetter til salg. Arrangementet vil blive afholdt efter alle Covid-19-kunstens regler. Strammes Covid-19 restriktionerne, f.eks. ved at at skære forsamlinger ned til kun 10 mennesker, aflyses arrangementet og samtlige biletter vil blive refunderet.

Transport: Skarridsøsalen ligger lige ved siden af Jyderup Station. Det er således muligt at køre med toget lige til døren. Og da arrangementet slutter klokken 22:00 er det også muligt at tage toget hjem igen.

COVID-19: Der er kun et begrænset antal billetter til salg for at sikre at deltagere kan holde afstand fra hinanden. Der er ansigtsmasker og sprit på stedet, og arrangementet vil blive afholdt så gæsterne er siddende undervejs. Arrangementet overholder alle COVID-19 restriktionerne.

Læs mere om de optrædende kunstnere herunder: 

Claus Høxbroe (f. 1980) er en ener, og lige siden han trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten − flytte, bo på hoteller eller være hjemløs for at hente inspiration. I knap 15 år har Claus Høxbroe levet af sine digte − en sjælden bedrift i Danmark. Gennem hårdt arbejde flyder skriften konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.
Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 17 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.700 gange fordelt på otte lande. Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen 2011.

Per Worm (f.1977) er uddannet klassisk guitarist fra musikkonservatoriet og dyrker et melankolsk, men alligevel humoristisk og charmerende tekstunivers.
”Jeg spiller for megen musik til at være stand-upper, og snakker for meget til at være musiker.” En aften med Per Worm er mere opsang end popsang og kombinationen af de gode grin og den bagvedliggende alvor i budskaberne sætter sig i tilskuernes kroppe og sind.
Per vandt WORDS-prisen i 2016 og Comedy slam i 2012. Han har netop turet landet rundt med en-mands-forestillingen ”Rost til skyerne” der handler om en mand i tvivl, og i krise.

Mikkel Mosen (f. 1982) er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet og har en bachelor i nordisk sprog og litteratur. Ud af slumreland er hans debutroman.
Romanen handler om Eik der på overfladen lever et almindeligt liv med kone, børn og et godt job. Men inderst inde drømmer han om noget andet. En dag ringer hans gamle gymnasiekammerat, Jasper, der er kendt og berygtet som rebelsk gonzojournalist. Gensynet med den antiautoritære og frisindede Jasper bliver begyndelsen på et definitivt selvopgør, hvor Eik sætter sig for at genopdage ungdommens forsømte værdier og drømme. Eik er fascineret af Jasper og hans frie livsstil og beslutter sig for at tage med ham på roadtrip. Den grænseoverskridende rejse vender op og ned på Eiks liv, og jo mere han dyrker friheden, jo sværere har han ved at skelne mellem sandhed og selvbedrag.
For er det muligt at ændre sig selv og leve et helt andet liv?

Jannik Landt Fogt (f.1979) er uddannet cand.merc. i økonomi og filosofi fra Handelshøjskolen i København. Elektrisk blå som et 80’er digt er hans debutbog.
Bogen er en original kombination af autofiktion og prosa og omhandler Janniks egne oplevelser med tabet af hans ven Lasse Lüders fra DR’s dokumentar ”Mens døden os skiller.” Vennens død blev et vendepunkt for Jannik, et endegyldigt farvel til arbejdet som konsulent og begyndelsen på en personlig rejse ind i litteraturen. Bogen handler selvfølgelig om sorg, og om krise, men den er også en hyldest til livet og til menneskets evne til at genopfinde sig selv. Bogen er indstillet til Bogforums Debutantpris 2020.

SÅRBAR er et musikalsk projekt, som først hed ZORBA, men som projektet begyndte at tage form, stod det hurtigt klart, at den græske levemand var en lige lovlig misvisende varebetegnelse. Musikken er melankolsk post punk, og teksterne kredser primært om de mere mørke sider af tilværelsen. Derfor blev ZORBA til SÅRBAR.
SÅRBAR er en trio bestående af Junior, Vix og Lassie. Alle i den modne 40+ alder. Altså den zone i livet, hvor drømmene ikke er så smidige, som de var engang. I hvert fald ligger de ofte og spræller under realiteternes store tunge krop. Her ligger de, mere eller mindre chanceløse, og har mere end svært ved at få luft. SÅRBARs udtryk er mørkt og til tider støjende. En konstant vekselvirkning mellem små akustiske indslag, korte kontante støj perler og længere udstrakte landskaber. Centralt i alle 3 udtryk står lyrikken. SÅRBAR synger på dansk, og kredser omkring den slingrende uforløste knudemand. Manden, som har svært ved at være i sig selv. Manden, som er mere mol end dur. Manden, som aldrig er rigtig glad. SÅRBAR kan umiddelbart lyde, som lidt af en tung kuffert. Men selvom universet er mørkt og melankolsk, så er SÅRBAR faktisk en udadvendt trio, som spiller nogle fede sange. En SÅRBAR koncert er aldrig kedelig.

Arrangementet er overstået
 

Dato og tidspunkt

2020-11-07 @ 17:50 Til
2020-11-07 @ 22:00
 

Registrerings slutdato

2020-11-06
 

Event Types

 

Arrangement kategori

Optrædende

Del med venner